Back to the Dojo!

Na 3½ maand mogen we weer naar de Dojo en Jarno en ik kunnen niet wachten om jullie allemaal gewoon op de Dojo vloer te zien. Vanaf 1 juli mogen we weer binnen trainen dus ook wij zullen wisselen naar normale binnen trainingen zowel in Rotterdam als in Scherpenzeel. De afgelopen maanden zijn we vliegensvlug omgeschakeld naar ZOOM-trainingen en terugkijkend is dit een groot succes geworden. Bijna iedereen heeft meegedaan en dat is zeer bemoedigend als ik weer eens in een verlaten Dojo naar het scherm stond te staren. Ik wil jullie graag hiervoor bedanken. Ook hebben we veel geleerd om via deze manier les te geven.
We zullen daarom ook niet meer alleen teruggaan naar de normale binnen-trainingen maar ook nog regelmatig ZOOM-trainingen organiseren.

 

Voorwaarden

Er zijn echter wel een paar voorwaarden gesteld aan binnen training door de overheid en ook hebben we een paar aanpassingen moeten doen aan onze Dojo’s om te kunnen garanderen dat we binnen de afspraken blijven zoals deze worden geëist van de overheid. Kom sowieso niet naar de training als je je niet lekker voelt. Je hoeft je vooraf niet aan te melden. Afmelden mag altijd en wordt op prijs gesteld. Dit kan via de (ZOOM) app. Kleedkamer gebruik mag niet en liever ook geen toilet gebruik. Kleed je dus thuis om en bezoek nog even het toilet voor je naar de Dojo komt. Bij de kindertraining zijn ouders op dit moment jammer genoeg nog niet welkom.

Scherpenzeel

In Scherpenzeel hebben we een sanitiser opgehangen bij de in/uitgang van de Dojo. Deze te gebruiken om je handen te ontsmetten bij binnenkomst en vertrek. Je hoeft dit apparaat niet aan te raken om het middel op je handen te krijgen. Trainingen zullen zonder contact zijn en we houden altijd de 1½ meter afstand aan. Wel zullen er een aantal hulpmiddelen worden aangeschaft of worden gemaakt om het toch iets realistischer te maken. Alle middelen (schopzakken, handschoenen of Kobudo wapens) graag zelf schoonmaken na gebruik. Na de training zal ook de vloer moeten worden schoongemaakt en ik reken op eenieder om hiermee te helpen. Volg de aangegeven looproute om naar boven te gaan naar de Dojo en ook weer om naar beneden te gaan bij vertrek. Geef elkaar de ruimte gedurende het komen en verlaten van de Dojo en het gebouw. Op de vloer zijn stickers aangebracht waar je op moet gaan staan om de 1½ meter ruimte om je heen te waarborgen (voor iedereen onder de 18 jaar is dit verplicht). Alle ramen zullen openstaan gedurende de training om voldoende verse lucht naar binnen te laten komen. Op termijn zullen ook wij, indien de overheid dit eist, een luchtverversingsinstallatie aanschaffen.
Deze zijn al uitgezocht en kunnen besteld worden maar gaan gepaard met grote kosten en zullen alleen aangeschaft worden als dit idd bijdraagt aan een veiliger/gezonder omgeving. Voor nu dus ramen open maar ik snap wel dat dit straks geen optie meer is als het buiten kouder begint te worden.

Klassen Scherpenzeel
De kinderklassen gaan per woensdag 1 juli weer terug naar 18:00 tot 18:45 uur. Echter in de zomervakantieperiode (18 juli t/m 30 augustus) zullen, deze zoals altijd, vervallen en kunnen de “thuisblijvers” op zaterdagen komen vanaf 10:00 tot 10:30 uur. De volwassenklassen zijn op Maandag en Donderdag van 20:00 tot 21:00 uur. Voorlopig zullen er gecombineerde klassen zijn in Scherpenzeel tot na de zomervakantie. Er kan na 21:00 uur in de Dojo gebleven worden om details te oefenen of eigen kata’s, bunkai etc. De Dojo zal tot maximaal 22:00 uur open zijn. Op zaterdagen zijn we open van 10:00 tot 12:00 uur en klassen of instructie zal op individueel basis zijn of kleine groepen, afhankelijk wie er aanwezig is.

Rotterdam

In de dojo te Rotterdam staat er bij de in- en uitgang een sanitiser. Deze is bedoeld ook om je handen te ontsmetten bij binnenkomst en ook vertrekken van de dojo. Kleedkamers mogen volgens de richtlijnen van het RIVM nog niet gebruikt worden (Deze zijn er niet op deze locatie, maar dus toch graag indien mogelijk thuis omkleden.) Bij de volwassenentrainingen houden we de 1,5 meter regel in stand. Helaas dus voorlopig nog niet sparren. Om toch zo gericht mogelijk te kunnen trainen zullen we gebruik maken van praktische hulpmiddelen. Na gebruik maken we de vloer en allen trainingsmiddelen met elkaar weer schoon! Kinderen mogen wel contact hebben met elkaar!
Alle mogelijke ramen en deuren zetten we bij de training open om de lucht zo goed mogelijk te verversen. Hoe we dit gaan doen in de winterperiode is nu nog niet bekend en hangt natuurlijk ook af hoe de beheersing van het virus zich ontwikkeld.

Klassen in Rotterdam
Vanaf 1 juli pakken we het normale trainingsrooster weer op.
Volwassenen: maandag 19:30 – 21:00 uur (m.u.v. de derde maandag van de maand)
woensdag 19:30 – 21:00 uur
Kinderen: woensdag 18:30 – 19:15 uur

* Tijdens de vakantieperiode vervallen de losse kinderlessen en kunnen de kinderen met de volwassenen meetrainen.