Donkere Dagen Training: gratis les zelfverdediging in Scherpenzeel

Donkere Dagen Training: gratis les zelfverdediging in Scherpenzeel

 

Hoe maak je jezelf los als iemand probeert je vast te houden? Hoe kun je een slag of trap het best afweren? En welke stoot- en traptechnieken kun je zelf gebruiken als je wordt aangevallen?

Het zijn vragen die zaterdag 2 oktober worden beantwoord tijdens de gratis Donkere Dagen Training, een basistraining zelfverdediging in Scherpenzeel. Deze training, ondersteund door de gemeente Scherpenzeel, wordt net als in 2019 en in 2020 georganiseerd aan het begin van de donkere dagen van de herfst en de winter. Dit is  de periode waarin criminelen statistisch gezien het vaakst toeslaan. Initiatiefnemer van de training is Hans Cleton, specialist op het gebied van zelfverdediging en eigenaar van de karateschool in Scherpenzeel.

 

Wapenen tegen geweld

Onder zijn aanvoering gaan de deelnemers van 10.00 tot 11.30 uur aan de slag met uiteenlopende zelfverdedigingstechnieken om de weerbaarheid te vergroten en zich te wapenen tegen geweld. Cleton: ,,We wonen gelukkig in een relatief veilige omgeving, maar ook in Scherpenzeel of Renswoude kun je geconfronteerd worden met geweld. Mocht het zover komen, dan is het fijn als je op zelfverdedigingstechnieken kunt terugvallen. Met dit initiatief willen we helpen om het veiligheidsgevoel in de regio Scherpenzeel te vergroten.’’

 

Deelname is gratis

De Donkere Dagen Training vindt plaats op de bovenverdieping aan de Holleweg 16, in de trainingsruimte van Karate-Do. Iedereen vanaf 15 jaar kan gratis deelnemen. ,,We hopen op een hoge opkomst op zaterdag 2 oktober.” Aanmelden kan door een e-mail met naam en telefoonnummer van de deelnemer te sturen naar h.cleton@karatedoi.nl.