Fitter en weerbaarder? Maak nu gratis kennis met karate

SCHERPENZEEL Bij karate denken mensen al snel aan stoten, trappen en zelfverdediging, maar de vechtkunst heeft veel meer te bieden. Hans Cleton van de Scherpenzeelse karateschool KDI legt uit hoe karate kinderen en tieners fitter, weerbaarder en gedisciplineerder maakt.

,,De ontwikkeling van de kinderen en tieners vind ik zelf altijd erg mooi om te zien”, zegt Cleton enthousiast. ,,Sommigen zijn echte stuiterballen en krijgen hun energie en emoties dankzij karate beter onder controle. Anderen zijn juist onzeker en kweken tijdens de lessen zelfvertrouwen doordat ze leren hoe ze zichzelf kunnen verdedigen.”

In de regio Scherpenzeel ontdekken steeds meer mensen de positieve invloed van karate. KDI verwelkomde afgelopen jaren meerdere nieuwe leden in de trainingsruimte aan de Holleweg 16. Kinderen, tieners en volwassenen.

PLEZIER Iedere woensdagavond trainen de kinderen van 7 tot en met 11 jaar in de speciale kinderklas. Aansluitend volgen de tieners (12-16 jaar). Het plezier staat altijd voorop, benadrukt Cleton. ,,We doen allerlei spelletjes, gericht op een juiste lichaamshouding en soepele motoriek. Ook rustig zitten aan het begin en eind van de training, goed leren samenwerken en beleefd en respectvol gedrag zijn onderdeel van de training.”

De lesstof is volledig afgestemd op de leeftijd van de karateka’s. ,,Met de allerkleinsten trainen we samen de grove motoriek. Ze leren spelenderwijs om hun hoofd, armen en benen goed te bewegen. Bij de tieners is de fijne motoriek verder ontwikkeld en oefenen we onder meer de oog-handcoördinatie en vingers- en tenencontrole.”

ZELFVERTROUWEN Gevraagd naar zijn ervaringen bij KDI reageert de vader van een Scherpenzeelse tiener erg positief. ,,Mijn zoon heeft geleerd om voor zichzelf op te komen, waardoor hij ook op school beter in zijn vel zit.” Een moeder van een ander lid knikt instemmend. ,,Mijn dochter vindt karate echt super leuk en haar zelfvertrouwen is echt toegenomen.”

GRATIS PROEFLESSEN Kennismaken met karate in Scherpenzeel? Meld je nu aan voor twee gratis en vrijblijvende proeflessen. Meer informatie vind je op onze website karatedoi.nl

Tags: