‘Na de proefles was Dean direct verkocht’

‘Na de proefles was Dean direct verkocht’
Karateschool Scherpenzeel start extra kinderklas

 

[SCHERPENZEEL] Jonge karateka’s worden fitter, gedisciplineerder en zelfverzekerder en leren om anderen met respect te behandelen. Een groeiend aantal kinderen – en hun ouders – ontdekken de voordelen van de oosterse vechtkunst. Daarom start de Scherpenzeelse karateschool na de zomer met een extra klas voor kinderen.

 

,,Toen de dojo (trainingsruimte, red.) weer open ging na de lockdown, sprong Alésia (8) een gat in de lucht!”, vertelt haar moeder enthousiast. ,,De online lessen waren goed, maar naar de dojo gaan is natuurlijk nóg veel leuker. Ze is nu negen maanden lid en ik zie hoe haar zelfvertrouwen de laatste maanden is gegroeid. Ook discipline en respect zijn zaken die veel aandacht krijgen tijdens de lessen, wat ik belangrijk vind. Een deel van de kinderen kende ze al via de basisschool, en nu wordt ook nog een vriendinnetje lid.”

ZELFVERTROUWEN
Ook de vader van Dean Glas (12) ziet een positieve ontwikkeling. ,,Met karate leer je voor jezelf op te komen. Dean komt nu veel stoerder naar buiten na de les. Thuis demonstreert en oefent Dean wat ze hebben geleerd. Voor het examen, Dean z’n eerste, was hij niet nerveus, hij had er juist veel zin in.” Hoe de familie Glas op het idee is gekomen om een kijkje te nemen bij de karateschool? ,,Eerst zat Dean op een andere sport, waar hij niet zoveel plezier in had. We zagen een artikel in de krant over KDI. Na een proefles was Dean direct verkocht.”

 

Het examen waar Dean aan deelnam in volle gang.

UITDAGING
De negenjarige Jorik Veer oefent de technieken graag, in de les én thuis. ,,Jorik heeft plezier in de lessen”, vertelt zijn moeder. ,,De groep is leuk en er zit uitdaging in de oefeningen. Ook oefent hij thuis graag met zijn vader of met mij. Als een techniek goed lukt, kan hij daar erg trots op zijn. Jorik is gemotiveerd, hij kan zelfs al tellen in het Japans!”

Vanuit hun woonplaats Leersum zijn Olivia Schenk (11) en haar moeder binnen 20 minuten bij de dojo in Scherpenzeel. ,,Sinds afgelopen najaar zit Olivia bij KDI. We hebben in de Verenigde Staten gewoond, waar ze ook op karate zat. Ze vindt het ontzettend leuk om de technieken te leren. Daarnaast is de sfeer in de groep heel prettig.”

GRATIS PROEFLESSEN
Kinderen die willen kennismaken met karate kunnen gratis en vrijblijvend twee proeflessen volgen bij Karate-Do International Nederland. In de dojo aan de Holleweg is er is een kinderklas voor 6- tot 11-jarigen en één voor 12- tot 16-jarigen. Meld je nu aan door een e-mail te sturen naar h.cleton@karatedoi.nl of kijk op de website karatedoi.nl.